Hautajaiset – viimeiset hyvästit

Kaikki me kerran kuolemme. Kukaan ei säästy, vaan kaikki tulevat kokemaan kuoleman ja surun. Se on aivan varmaa jokaisen ihmisen elämässä. Siksi on tärkeää jo eläessään keskustella läheisten kanssa siitä miten toivoo hautajaisten järjestelyn kun kuolema tulee. Tämä voi olla tärkeää lähimmäisten vuoksi jotta he tietävät miten me toivomme tulevamme haudatuksi. Haudataanko Ruotsin kirkon järjestyksen mukaan, mitkä virret sopisivat jne.

Tosin ei ole helppo keskustella kuolemasta ja tämän vuoksi me liian usein laistamme näitä kysymyksiä omasta kuolemastamme. Mutta hän joka uskaltautuu alkaa työstämään kysymyksiä jotka koskettavat omaa kuolemaan saa usein kokea kuinka tämänhetkinen elämä tuntuu vieläkin arvokkaammalta.

Hautajaiset Vittangin seurakunnassa toimitetaan seurakunnan kirkoissa tai kylien kappeleissa. Seurakunnalla on oma ruumisauto joka on tarkoitettu seurakuntalaisten käyttöön halvalla korvauksella. Ota yhteyttä vahtimestari Börje Johanssoniin joka vastaa ruumisauton käytöstä hautajaisissa.

 

Kun kohtaat kuoleman ja surun voit aina ottaa yhteyttä seurakunnan pappeihin. Me autamme parhaamme mukaan sekä sielunhoidolla että neuvomalla käytännönkysymyksissä.   

Tillbaka till Guds gåvor