DOPET, en gåva direkt från Gud

Från och med år 1996 har dopet blivit grunden för medlemskap i Svenska kyrkan. Alla som föds i församlingen erbjuds därför att bli upptagna in i Kristi kyrka på jorden och Vittangi församling. 

Dopet är alltså en gåva från Herren Jesus och ska ses som en nådehandling, alltså något gratis som man inte kan förvärva i egen kraft eller gärning. Dopet är en gåva som Herren Jesus befallt sin kyrka att utföra genom de som kallats till prästämbetet. 

I Vittangi församling inbjuder vi alla nyfödda och äldre att bli delaktiga av församlingslivet med starten i det heliga dopet. Om man inte blivit döpt som barn kan man trots det kontakta församlingens präster och komma överens om en utbildningstid för att senare ta ställning till dopet och också samtidigt konfirmationen. 

Dopet är inte bara en ceremoniell handling, vilket jag inte tror många ens anser, utan det handlar om en tydlig markering för att man tagit ställning till att vara Jesu Kristi lärjunge. Dopet är också något vi vill ge våra barn, som en gåva från barnens vän. Om någon förtjänar en gåva är det just våra ädelstenar, våra diamanter, som är ovärderliga.

Tveka därför inte, utan sök kontakt med någon av oss präster. Vi kan gemensamt komma överens om en festlighet i dopets tecken, som blir oförglömligt både för Er som föräldrar, vuxna och för Era älskade barn.

Välkommen att höra av Er!    Oskar Skoglind i Vittangi församling

Tillbaka till Guds gåvor