Gospelmässa i

Tillbaka till nyheter

GOSPELMÄSSA

Text:  Birgitta Ranner. Foto: Börje Johansson

Fastlagssöndagen, söndagen den 2 mars 2014, fick vi i Vittangi kyrka njuta av Jukkasjärvi  församlings  gospelkör under ledning av Magnus Lundgren och pianisten Niklas Johansson.

Innan gospelmässan inleddes fick en företrädare för Gideoniterna tillfälle att informera om deras arbete.

Många har vid vistelse på hotellrum mötts av en bibel på bordet. Detta har Gideoniterna ombesörjt sedan länge. Nu fick vi också informationen att Gideoniterna delar ut biblar till alla högstadieelever.

Som en internationell samkristen organisation för bibelspridning verkar Gideoniterna idag i fler än 190 länder.

För att täcka kostnaderna för bibelspridning kan Du gå in som frivillig understödjare med en årlig gåva på 250 kronor.

Mässan inleddes med att vik kyrkoherde i Kiruna pastorat, Oskar Skoglind, hälsade församlingen och gospelkören välkomna.

Efter inledningsorden genomfördes mässan till största del under sång och musik, en medryckande mässa.

Solister ur kören agerade i vissa delar som försångare.

I programbladet kunde vi på svenska läsa sammanfattningar av texten till de flesta gospels, något som var värdefullt, då gospels har sitt ursprung i engelska texter.  Ett bra initiativ att ge oss textinnehållen på vårt språk!

Jag tror, att vi alla kände en speciell glädje då vi lämnade kyrkan efter denna medryckande mässa.