Ny medarbetare i

Tillbaka till nyheter

Ny medarbetare

Foto:Emma Sofia Olsson

Hej hej ! Gun Olofsson heter jag och ett år har gått sedan jag började jobba här i församlingen som församlingsassistent. Mycket har hänt och mycket har jag lärt mig. Det svåra är att begränsa sig för arbetet är oerhört stimulerande och fantastiskt roligt.

Tänk! Att jag varje dag får möta barn, ungdomar och föräldrar som kommer till vår verksamhet för att umgås, pyssla, fika, sjunga och tala om det som är våra budskap: gemenskapen med Gud. Det är givande.

Verksamheten har expanderat och det är ju oerhört glädjande. Just för tillfället har vi ca 60 barn och ungdomar i grupperna. Vi har också verksamheter i Övre Soppero, Lannavaara och Svappavaara. Våra nysvenskar och flyktingar är även integrerade i verksamheten och det är väldigt berikande. Vi är mitt i världen.

Barn- och föräldragruppen har vuxit. Ibland är vi uppemot 20 – 25 personer i prästgården. Barnvagnarna står i rader , glada skratt och samtal om blöjor , matande och ammande blandas i en härlig mix. Det är  lite trångt men finns det hjärterum så finns det ……Helt underbart att se att byn växer och nya unga familjer flyttar in.

Byn lever !

Gun Olofsson,  församlingsassistent