Påskhälsningar från

Finnspång


Lars Jarlemyr

Tillbaka till nyheter

Påskhälsningar ifrån Finspång.

I trädgårdarna i Finspång, som ligger i norra Östergötland, har påskliljorna börjat blomma och i skogsbackarna runt omkring blommar vitsippor och blåsippor. I Vittangi med omnejd ligger snön fortfarande djup, men solen har börjat värma och ljuset flödar. Vårvintern är en härlig tid. Vi bor i ett avlångt land med stora variationer i hur årstiderna ser ut.

Årstiderna kan också få hjälpa oss i vår tro. Örter som under sin viloperiod, under höst och vinter, kan se helt förtorkade och till synes livlösa ut visar sig återkomma med förnyad livskraft. Solens strålar smälter det frusna och väcker växterna till nytt liv. Gröna blad växer fram igen och blomknoppar sväller och slår ut för att sedan sätta frö som ger möjligheter till nytt liv.

Precis som årstiderna så pågår en ständig växling i våra liv.

Livet stannar inte upp, det är i ständig förändring. Somliga dagar är härliga och livet leker, allt går lätt och smidigt. Andra dagar är lite grå och kanske litet intetsägande, och andra är dystra och mörka för livet är ibland tungt och strävsamt och kanske sorgfyllt.

Vi vet av erfarenhet att även om vädret är grått och mulet så finns solen där bakom molnen. Även om det inte alltid känns, så finns Gud där närvarande med oss oavsett om livet är ljust och glatt, grått och vardagligt, eller mörkt och dystert.

Jag som skriver detta heter Lars Jarlemyr och jag skall tillträda tjänsten som kyrkoherde i Kiruna pastorat i vår.

Nu bor jag i Finspång, med min familj som förutom mig består av min fru Linda, och två barn Viktor, 10 år, och Märta, 7 år.

Ursprungligen kommer jag från Gråbo, som ligger 3 mil nordost om Göteborg. Innan teologistudierna har jag arbetat som sjuksköterska i tre år på sjukhuset i Trondheim. Linda kommer från Uppsala och vi träffades där när vi studerade teologi.. Jag är prästvigd för Luleå stift 2002 och har tjänstgjort mina första tre år som präst i Gällivare. Från Gällivare blev det flytt till Finspång och arbete som präst där, och nu är jag och familjen på väg till Kiruna.

Lars Jarlemyr